Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Çelik 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü Kutladı. Başkan Çelik yaptığı açıklamada, ‘’Ülkemizde ve Dünyada 3 aralık Dünya engelliler günü olarak kabul edilmiştir. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki İnsanlar doğuştan veya sonradan bu dünyada engelli olabilirler. Bir insanın engelli olması onun ömrü boyunca engellerle yaşamasına sebebiyet vermekte bunu kesinlikle unutmamamız gerekir. Ve engelli insanların hayatlarını kolaylaştırmak, sosyal hayattın içerisinde tutabilmek bizlerin asli görevidir. Unutulmamalıdır ki her birey bir engelli adayıdır.

Ülkemizde engelliler nüfusun %12 sini oluşturmakta ve bu oran çok ciddi bir boyuttadır. Kesinlikle azımsamak ve ya yok saymak mümkün değildir. Devletimiz belediyelerimiz engelli vatandaşlarımız için bir çok konuda yardım etmektedir. Allah hepsinden razı olsun. Ancak ne yazık ki yeterli değildir. Sağlıklı insanları engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırabilmek için bilinçlendirmek  gerekiyor.

Buradan tekrar 3 Aralık Dünya Engeller Gününü Kutluyor, engellerin her gün birlikte,özveriyle sevgiyle aşıldığı engelsiz günler diliyorum.’’dedi.