AhilikAhi Evran tarafından Hacı Bektaş-ı Veli'nin tavsiyesiyle kurulan esnaf dayanışma teşkilâtıdır. Aslen Horasan kökenli olup Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan Müslüman Türkmen halkın sanatticaretekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları hem ekonomik hem de ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. Kendi kural ve kurulları vardır. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir.

Bizler de ahilik kültürünün pekişmesi, ahilik ruhunun yeniden dirilmesi için bir program hazırladık. Öncelikle programımıza bütün Manavgat halkı davetlidir.

Ahilik haftası kutlama programımız 13 Mayıs 2015 Çarşamba günü Atatürk Kültür Merkezi önünde saat 17:00’da başlayacaktır. Burada Mehter takımı marşları ile bizlerin yanında olacak. Atatürk Kültür Merkezi önünden Cumhuriyet Meydanına Kortej yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Cumhuriyet meydanında Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın ardından Ahiliği anlatan günün anlam ve önemini belirten konuşmaları dinleyeceğiz hemen ardından Plaket töreni ve Şed Kuşatma Töreni (Ahilik Töreni) gerçekleştireceğiz. Törenlerin ardından Kafkas Halk oyunları Gösterisini izlerken Geleneksel Ahilik Pilavı ikramımız olacak ve programımız Yerel sanatçımız Hasan Kurt konseri ile devam edecektir.

Habere Ait Galeri