MANAVGAT ESNAF VE SANATKARALR ODASI YOLCULUĞUMUZ
Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Yönetime gelişimizin 2. Yıl dönümünü basın mensupları ile düzenlediğimiz toplantı ile kutladık. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar yaptığımız çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan esnaflarımıza ve Türkiye geneline açılan yüzümüz olan değerli basın mensuplarına da bizlere verdikleri desteklerden dolayı plaket yaptırarak teşekkürlerimizi ilettik. Başkanımız Hasan Çelik 2 yıllık faaliyetlerimizi yaptığı konuşma ile basın mensuplarına aktardı. Başkanımız Hasan Çelik’in konuşması şu şekilde;
Bugün Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu’na gelişimizin 2. Yılını sizler ile birlikte kutlamaktayız. 2013 yılında Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yönetimine talip olmaya karar verişimizden bugüne kadar yaptığımız çalışmalar hakkında sizleri bilgilendirmek için burada toplanmış bulunmaktayız.
Bizler bugün sizlerin karşısına gönül rahatlığı ve haklı gururumuz ile çıktık. 2013 yılında yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarım bizlere inananlar destek verenler bizimle birlikte bu yola çıkmış olan herkes bugün bu haklı gururun birer parçasıdır. 
‘’ŞİMDİ YENİLİK ZAMANI’’ Sloganı ile çıktık bu yola bu slogan çok manidardır. Bizler her birimiz yıllardır Manavgat’ımızda esnaflık yapan insanlarız. Yıllarca Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının hizmetlerinin eksikliğinden yeterince Esnafın yanında olmadığından muzdarip olduk kendimize görev edindik ve seçim çalışmalarına başladık. 
‘’Hiçbir siyasi ve ideolojik yapılanmanın içerisinde olmayan bağımsız, bağlantısız bir yenilik hareketiyiz’’dedik. Maddeler halinde oda yönetimine geldiğimizde biz bunları yaparız dediğimiz, söz verdiğimiz taahhütlerimiz ile esnafların karşısına çıktık ve oylarına gönüllerine talip olduk. 
11 ocak 2014 günü bizler için unutulmaz bir gündür. Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odasının seçim günüdür. Kendimizi esnaflarımıza iyi anlatabilmenin, samimiyetin ve tüm çalışmalarımızın meyvesini, sandıklardan çıkan sonuçlar ile gördük ki 386 oy farkı ile seçimi kazanmıştık.
16 ocak 2014 tarihinde yanı tam olarak 2 yıl önce bugün Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odasının yönetimini devir aldık. Bizler seçim çalışmaları yaptığımız ilk günden bugüne kadar Esnaflarımıza şu sözü verdik; seçimden seçime gördüğünüz başkanlardan, söz verip tutmayan yöneticilerden, broşürleri bastırıp taahhütler veren seçimden sonra unutan bir yapılanmanın parçası asla olmayacağız. Bu anlayışı değiştireceğiz farkımızı fark ettireceğiz dedik. Hamdolsun ki seçimlerde söz verdiğimiz maddeler halindeki broşürü ve hatta çok çok daha fazlasını 2 yıl gibi süre içerisinde tamamlamış olarak karşınıza çıkmanın mutluluğu içerisindeyiz. Biz sözümüzü elimizdeki imkanlar doğrultusunda en iyi şekilde yaparak bugün broşürlerimiz bizim elimizde Esnaflarımızın karşısına çıkıyoruz.
Sizler ile bugün öncelikle seçimlerde bastırdığımız broşürde bulunan taahhütlerimizi ve arkasından esnaflarımız için yaptığımız diğer çalışmalarımızı aktaracağız.
‘Esnaflarımız için bankalarla görüşerek uygun kredi antlaşmaları yapacağız.’ Demiştik ve buna istinaden 4 farklı banka ile Esnaflarımızın yararlanabileceği Kredi Protokolü gerçekleştirdik. 
o Bunlardan ilkini İNG Bank ile
o İkincisini Türkiye Finans Bankası ile
o Üçüncüsünü Vakıfbank ile
o Dördüncüsünü de Şekerbank ile gerçekleştirdik.
‘Esnaflarımızın sosyal aktivitelerinde kullanılmak üzere çadır, masa ve sandalye alcağız. Esnafımızın her türlü sevinçli ve hüzünlü günlerinde mesajla değil bizzat yanlarında olarak destek vereceğiz.’ Demiştik ve buna istinaden odamız bünyesinde kullanılmak üzere 700 adet sandalye 300 adet masa ve 10 adet çadır yaptırarak Esnaflarımızın hizmetine sunduk. Ve ayrıca Başkanımız Hasan Çelik ve Yönetim Kurulu üyeleri Esnaflarımızın sevinçli ve hüzünlü günlerinde yetişebildikleri bütün programlara katılarak yanlarında olduklarını gösterdiler.

Her üyemizin sorunları ile birebir ilgilenerek esnafımızın dertleriyle dertlenip, sorunlarına çözüm üretip her zaman esnafımızın yanında olacak bir yönetim anlayışıyla arkadaşlarımız ile birlikte bu göreve talip olduğumuzu beyan etmiştik.
Bugüne kadar sık sık esnaflarımızı ziyaret ettik, sorunlarını işyerlerinde dinledik gerekli mercilere ilettik. Çözüm olabileceğimiz sorunlara anında müdahale ettik. En önemlisi de her esnafın telefonla bile çok rahat ulaşabildiği bir yönetimi ve Esnaf odası başkanı oldu.

Esnafımıza karşılaşabilecekleri her türlü olumsuz durumda hukuk danışmanlığı hizmeti vereceğiz demiştik. 
Çetin Hukuk Bürosu ile bir protokol gerçekleştirdik. Bu protokol kapsamında Çetin Hukuk Bürosu Esnaflarımızın Ücretsiz olarak danışmanlığını yapmakta ve üyelerimizin davalık durumlarında indirimli olarak davalarına bakmaktadır.

Ahilik ruhunu canlandırarak, Ahilik haftasını esnaflarımız ile birlikte çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. Demiştik ve 2014 yılında Sanayide 2015 yılında ise Cumhuriyet meydanında kutlamalarımızı gerçekleştirdik.

‘Ben’ değil ‘Biz’ anlayışlı bir yönetim ile odamızı üyelerimizle birlikte yönetmek için her meslek grubunu ayrı ayrı bir araya getirerek meslek komiteleri oluşturacağız. Demiştik ve bu doğrultuda

• ilk olarak kuaför esnaflarımız ile bir araya gelerek sorunları konuştuk çözümlerini ürettik ve komitemizi oluşturduk. 
• İkinci olarak elektrik ve sıhhi tesisatçı esnaflarımızı kahvaltılı bir programda bir araya getirdik komitemizi oluşturduk.
• Üçüncü olarak oto galerici esnaflarımızı kahvaltılı bir programda bir araya getirdik komitemizi oluşturduk. Diğer bütün meslek grupları ile de aynı doğrultuda çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz.

Teknoloji çağından en ufak ayrıntısına kadar yararlanacağız. Şimdiye kadar teklonojinin imkanlarından yararlanamayan esnaflarımızın zaman kaybını önlemek adına web sitesi kurarak aidat ödemeleri ve oda kayıt belgesi hizmeti sunacağız. Demiştik ve odamızı devir aldıktan çok kısa süre sonra hemen web sitemizi kurduk ve aktif hale getirdik. Gerek sosyal medyadan gerekse de web sitemizden odamız ile alakalı, esnafları ilgilendiren ve yaptığımız bütün faaliyetlerimizi bu platformdan da esnaflarımıza ulaştırmaktayız. Aidat ödeme ve oda kayıt belgesi hizmeti ise çalışmalarımız devam etmekte en kısa sürede bu hizmetimizde başlayacaktır.

İlçemizde dağınık olarak hizmet veren oto galerici arkadaşlarımızı bir araya getirecek olan galericiler sitesini kurup hayata geçireceğiz. Demiştik ve Manavgat’ta oto galeri işiyle uğraşan bütün esnaflarımızı bir araya getirdik oto galericiler kooperatifini kurduk. Türkiye’de bulunan bütün Oto galericiler sitesini inceledik ve Manavgat’a en uygun site şeklinin planlanmasını projesini hazırladık.

Sanayi sitemizin güvenliği için etrafını çevirip, güvenli giriş çıkış kapıları oluşturmak için her türlü makam ile görüşeceğiz. Demiştik ve bu doğrultuda 23.03.2015 tarihinde Belediye başkanlığına vermiş olduğumuz dilekçede sanayi esnaflarımızın sorunları bildirdik. Belediyemiz de sanayi de bulunan hurda araçları kaldırdı, yollara asfalt çalışması başlattı eski sanayi bitti. Ek sanayi tarafında çalışmalar devam ediyor. Etrafının çevrilmesiyle ilgili de belediye başkanımız da aynı görüşte olduğunu aktarmıştı, ama bütün şehir yasasıyla sanayi kooperatifinin siteye dönüştürülmediği için pek mümkün gözükmemektedir. Yine de bu konuda her türlü gayreti sarfedeceğiz.

Şu anda başka bir sivil toplum örgütü bünyesinde hizmet veren esnaf sicil kaydını asıl yeri olan Esnaf odamıza getireceğiz. Demiştik ve Esnaf sicil memurluğu işlemleri artık odamızın hemen yanında hizmet vermektedir.

Çeşitli nedenlerden dolayı ekonomik durumları yerinde olmayan esnaflarımızın öğrenim gören çocuklarına burs vereceğiz. Demiştik ve bu doğrultuda tespit ettiğimiz esnaflarımızın çocuklarına odamız bünyesinden burslarını verdik.

Esnaflarımız için sürekli projeler üreterek onlar için çalışmalar yapmaya gayret gösterdik. Bu doğrultuda Türkiye genelinde de pek çok ilke imza attık. Yaptığımız çalışmalar şu şekilde;
• 2014 yılı içerisinde zorunlu hale gelen hijyen eğitimi sertifikalarını Türkiye’de ilk olarak ücretsiz düzenledik. 600 esnafımız ve yanlarında çalışanlara eğitimlerini verip belgelerini dağıttık.
• Odamıza kayıt yaptıran yeni esnaflarımız ile tanışmak kaynaşmak, fikir alışverişinde bulunmak amacıyla kahvaltılı bir program düzenledik ve geleneksel hale getirdik. Bugüne kadar toplam 6 kez bu programı düzenledik.
• Sahte para kalemi yaptırarak Toplum Destekli Polis ekipleri ile birlikte esnaflarımıza dağıttık.
• Elektrikçi ve sıhhi tesisatçı esnaflarımız ile kahvaltılı bir program düzenleyerek ASAT Ekipleri tarafından Atık su drenaj bağlama kursu verdik ve ücretsiz olarak sertifikalarını dağıttık.
• 6552 sayılı torba yasanın esnaflarımıza anlatılması için Antalya vergi dairesi başkanını odamıza davet ederek seminer düzenledik.
• 2014 yılı kış sezonunda Manavgat Halk Eğitim merkezi ile bir protokol gerçekleştirerek üyelerimize ve yanlarında çalışanlara ücretsiz İngilizce kursu düzenledik. 
• Sezonun kötü gidişinden ötürü Esnaflarımızın işlerinin arttırılabilmesi amacıyla Esnaflarımız için ücretsiz ‘Satış Arttırmanın 10 Yolu’ konulu seminer düzenledik.
• 18 Mart Çanakkale ruhunu yaşatmak için Esnaflarımıza ve ailelerine Çanakkale turu düzenledik.
• Şekerbank Genel Müdür yardımcısı ile yaptığımız görüşme neticesinde Üreten Kart Protokolü imzaladık. Türkiye’de pilot bölge olarak Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odasının kullanıldığı bu çalışmada üyelerimizin aidatlarının yarısı Şekerbank tarafından karşılandı.
• Esnaflarımızı ücretsiz olarak Konya’da bulunan TÜYAP Fuarına götürdük.
• 2015 yılı içerisinde esnaflarımızdan gelen talepler doğrultusunda yeniden hijyen eğitimi kursu açarak yine ücretsiz bir şekilde 197 esnafımız ve yanlarında çalışanlara eğitimlerini ve belgelerini verdik.
• Aşure ayında Odamızın önünde Tüm Esnaflarımıza Aşure ikramında bulunduk.
• 2015 yılı kış sezonunda Esnaflarımız ve yanlarında çalışanlar için ücretsiz Almanca, İngilizce ve Rusça kursları düzenledik 210 Esnafımız ve yanlarında çalışanlar ile kurslarımıza başladık ve devam etmekte.

2 yıllık periyot içerisinde odamızda ve dışarıda Manavgat Esnafını en iyi şekilde temsil etmek onların sorunlarını yetkili mercilere taşımak için canla başla çalıştık. Odamız da da birçok Bakan ve milletvekilini ağırladık ve her fırsatta Esnaflarımızın sorunlarını dile getirdik ve çözüm önerilerinde bulunduk. 
Yaptığımız bunca çalışma ile hatalarımız doğrular ile 2 yılı geride bırakıyoruz. Bize inanan destek veren yanımızda olan herkese teşekkürlerimizi sunarız. Bizler esnafımızın sesi olabilmek birlikte yönetebilmek adına çıktığımız bu yolda elimizden geldiğince görevlerimizi yerine getirmeye çalıştık. 
diyerek sözlerini tamamladı. Başkanımız Hasan Çelik'in konuşmasının ardından Basın Mensuplarına Verdikleri desteklerden ötürü plaket töreni düzenledi.

Habere Ait Galeri