Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Hasan Çelik Bağ-kur primlerinin artışıyla ilgili olarak Esnaf ve Sanatkarların zor durumda kaldığını söyledi.
2016 yılına girildiğinde askeri ücretin 1300 tl olması ile birlikte asgari ücret ile orantılı olarak hazırlanan Bağ-kur ve ssk primlerinde ki artışın Esnafları zor duruma düşürdüğünü belirten MESO Başkanı Çelik bu konuyla ilgili olarak hükümetin acilen Esnaf ve Sanatkarları rahatlatacak çözümler üretmesini beklediklerini söyledi.
2015 yılı özellikle Manavgat’lı esnaflar açısından kayıp bir yıl olduğunu, Esnafların Bağ-kur primlerini zorlukla ödediklerini belirten Çelik, 2016 yılı Truzimin nasıl geçeği belirsizliğini sürdürdüğü şu günlerde Bağ-kur primlerinde ki bu faiş artışın Esnaf ve Sanatkarları olumsuz yönde etkilediğini ve Bağ-kur primlerini ödemekte güçlük çektiğini hatta bir çok Esnafında primlerini yatıramadığını belirtti.
Devletimizin acilen SSK prim ödemelerinde yapmış olduğu yardımı Bağ-kur prim ödemelerinde de yaparak Esnaf ve Sanatkarların bu zor günlerinde destek olması gerekmektedir. 
MESO Başkanı Hasan Çelik ayrıca Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının Giriş ücretleri ve aidatlarının da askeri ücrete göre belirlendiğini, Ancak TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’in çabaları sonucunda Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının Giriş ve Aidat ücretlerinin geçen yıl ile aynı kaldığını belirtti.