Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) ile Halk Eğitim Merkezi (HEM) 2014 yılında gerçekleştirdikleri protokol  çerçevesinde MESO üyelerine kendi bünyesinde HEM’den gönderilen öğretmenler aracılığı ile Hijyen eğitimi veriliyor.

2014 yılında toplam 7 kez kurs düzenleyen Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) toplam 600 esnafına ve yanında çalışanlarına Hijyen Eğitimleri vermişti. 2015 Yılında da bu eğitimlerden yararlanamayan üyeleri için eğitim gerçekleştiren MESO 26 ve 29 mayıs’ta gerçekleştirdiği 2 kurs ile 197 üyesine Hijyen Eğitimi verdi. MESO bünyesinde gerçekleşen kurslarda geçen  yıl olduğu gibi bu yılda ücretsiz olarak üyelerine hijyen eğitimlerini vermiş oldu.

MESO Başkanı Hasan Çelik yaptığı açıklamada; ‘Hijyen Eğitimi Yönetmeliği” 05 Temmuz 2013 tarihli ve 28698 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Yönetmeliğin amacı; gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programlarının planlanmasına, eğitimlerin verilmesine, iş yeri sahibinin, işletenlerin ve çalışanların bu konudaki sorumluluklarına, bu iş yerlerinde çalışmaya engel bulaşıcı hastalıkların ve cilt hastalıklarının belirlenmesine ve bu hastalıkların iyileşme hâlinin tespitine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Bu hususta bizler üyelerimize eğitimleri alabilmeleri sağlamak amacıyla 2014 yılında Halk Eğitim Merkezi ile protokol imzalık ve 2014 yılında 600 esnafımıza ve yanlarında çalışanlara eğitimlerini ve belgelerini verdik. Geçen yıl içerisinde bu eğitimlere katılamamış olan ve ya daha sonrasında eğitim alma ihtiyacı doğan esnaflarımız için 2015 yılında da bu eğitimleri yapma kararı aldık. Bu doğrultuda esnaflarımıza ulaşarak kayıtlarını gerçekleştirdik. 26 mayıs ve 29 mayıs’ta Esnaf Odası Konferans salonunda düzenlediğimiz kurslarımız ile 197 esnafımıza ve yanlarında çalışanlara eğitimlerini verdirdik. Belgeleri de en kısa zamanda çıkartılarak kendilerine ulaştırılacaktır’’. Dedi.

Habere Ait Galeri