MESO Başkanı Hasan Çelik, Ramazan Ayı’nın af, mağfiret ve bereket ayı olduğunu söyledi.

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Hasan Çelik, 11 ayın sultanı olan Ramazan Ayı’nın gelmesiyle ilgili bir açıklama yayımlayarak, Manavgatlı esnafın Ramazan Ayı’nı kutlayarak bereketli bir ay geçirmelerini diledi.

 

Başkan Çelik, af, mağfiret ve bereket ayı olan, ’Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş’ olarak müjdelenen Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade ederek, “Manavgatlılar ve tüm İslam alemi olarak toplum hayatında huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket ayı olan,’Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş’ olarak müjdelenen, insanları doğru yola ileten yüce kitabımız Kuran’ı Kerim’in bu ay içerisinde indirilmesi ve içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin bulunması, bu ayın değerini bizlere daha iyi anlatmaktadır. Manevi duyguların en yoğun bir şekilde yaşandığı on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz” diye konuştu.

Ramazan ayının, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği günler olduğunu hatırlatan Çelik, şöyle devam etti: “11 ayın sultanı Ramazan ayı o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindeki keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler. Tasa sevince, hüzün ise neşeye dönüşür. Bolluğun, bereketin eksik olmadığı, birliğin, hoşgörünün arttığı bir Ramazan ayını daha birlikte yaşamanın mutluluğunu tüm Manavgat halkıyla paylaşıyor Rabbimin tüm dualarımızı kabul ettiği bir Ramazan ayı dileyerek, esnaf kardeşlerimin bereketli bir ay geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.