MESO Başkanı Hasan Çelik; 28698 sayılı hijyen eğitimi yönetmeliği gereğince gıda üretim ve perakende iş yerleri, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri ile kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, masaj, güzellik salonu, otel, motel, misafirhane, dövme ve pirsing yapan ve pansiyonda çalışanların hijyen eğitimi alması zorunlu olduğundan daha önce de yaptığımız üzere esnaflarımıza ve yanlarında çalışanlara. Hijyen eğitimi almak zorunda olan meslek gruplarımıza yeniden kurslar düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.

Geçen yıl içerisinde düzenlediğimiz kurslarımız ile 600 esnafımıza ve yanlarında çalışanlara hijyen eğitimini verdik. Geçen yıl alamamış ve ya yeni bu tür mesleklere geçmiş olan esnaflarımız için hijyen eğitmi kurslarımızı yeniden başlatma kararı aldıklarını belirten MESO Başkanı Hasan Çelik kurslarımız için öncelikle esnaflarımızın odamıza gelip kayıt yaptırmaları gereklidir. Kurslarımız geçen yıl olduğu gibi bu yıl da esnaflarımıza ücretsiz olacak dedi.

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO), hijyen eğitimi için Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Manavgat Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü ile protokol yaptı. 

MESO Başkanı Hasan Çelik, yaptığı açıklamada, zorunlu olan kursun 8 saat süreceğini söyledi. Çelik, "5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nce' gıda üretim ve insan sağlığını birinci dereceden ilgilendiren yerlerde çalışanların hijyen eğitimi alması zorunlu hale getirildi. Hijyen eğitimi almayanlar söz konusu işletmelerde çalışmaz. İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derece sorumludur.