Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Hasan Çelik 10 Ocak 2018 Tarihinde ATATÜRK Kültür Merkezinde yapılacak olan seçimlerde yeniden aday olduğunu açıkladı.

   Başkan Çelik, gerçekleştirdiği basın toplantısında 4 yıllık çalışmalarını ve gelecek döneme ait projelerini bir bir sıraladı.

   MESO Başkanı Hasan Çelik; 2013 yılında çıktığımız bu yolda Esnaflarımız ile bir araya gelerek yaptığımız görüşmeler neticesinde Oda Yönetimine talip olduk. Esnaflarımıza projelerimizi anlatarak desteklerini istedik. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki verdiğimiz bütün sözleri yerine getirebilmenin gururuyla bugün yeniden adaylığımı açıklıyorum. Ve gelecek döneme ait yine çok güzel Türkiye'de ses getirecek yeni projelerimiz bulunmakta.

2013 yılında 'Şimdi Yenilik Zamanı' sloganıyla çıktığımız bu yolda Öncelikle Esnaflarımıza hiçbir siyasi ve ideolojik yapılanmanın içerisinde olmayan bağımsız, bağlantısız bir yenilik hareketiyiz demiştik. Ne şimdiye kadar ne de bundan sonra ki süreçte hiç bir siyasi partinin ön bahçesi, arka bahçesi olmadık olmayacağız.

Ben ve Ekip arkadaşlarım her üyemizin sorunlarıyla birebir ilgilenerek Esnaflarımızın iyi,kötü günlerinde müşkül durumlarında yanlarında bulunduk.

Şimdiye kadar teknolojinin imkanlarından yararlanamayan esnafımızın zaman kaybını önlemek amacıyla web sitesi kurarak aidat ödemeleri ve oda kayıt belgesi hizmeti sunacağımızın sözünü vermiştik. Yaptığımız alt yapı çalışmaları ve bu konuda ki inatçı tutumumuz neticesinde 1 ocak 2018 tarihinden itibaren üyelerimiz Oda kayıt belgelerini ve aidat borçlarını www.manavgatesnaf.org web sitemiz üzerinden alabilecekleri gibi canlı destek hizmeti de dün itibari ile faal olarak kullanılmaya başlanmıştır. Gelecek dönemde de Web sitemiz üzerinden İşçi ve İşveren buluşmaları gerçekleştirerek esnaflarımızın kalifiyeli eleman açığını kapatmayı hedefliyoruz.

Esnaflarımızın sosyal aktivitelerinde, cenazelerinde kullanılmak üzere çadır, masa ve sandalye alarak esnafımızın her türlü sevinçli ve hüzünlü günlerinde mesajla değil bizzat yanlarında olacağımızın sözünü vermiştik. Odamız bünyesinde kullanılmak üzere 10 adet çadır, 300 adet masa ve 700 adet sandalye alarak hizmet verdik. Bundan sonraki süreçte de hem malzemelerimizin sayılarını arttıracağız hem de Odamıza bu hizmetleri verecek personel ve araç alarak daha kapsamlı hizmet vereceğiz.

Sanayi esnafımızın için kalifiyeli eleman yetiştirilmesi adına Mesleki Eğitim Merkezi ve Endüstri Meslek Lisesi ile sürekli istişare halinde olarak bu açığın kapatılması için çalışmalar gerçekleştireceğimizin sözünü vermiştik. Mesleki Eğitim Merkezi ile bir çok ortak projede yer alarak, Eğitimde olan öğrencilere kalifiyeli Meslektaşları ile buluşturarak ve Endüstri Meslek Lisesine yapmış olduğumuz bağışlar ve yine ortak proje çalışmalarıyla bu sektörde yetişecek geleceğin ustalarına büyük ölçüde katkı sağladık.

Sanayi sitemizin güvenliği için etrafını çevirip, güvenli giriş çıkış kapıları oluşturmak için her türlü makam ile görüşeceğiz demiştik. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Manavgat sanayimizin en büyük sorunu olan etrafının çevrilmesi, kötü ve bozuk yollar, elektrik sıkıntıları için çalışmalara başladık. Yetkili mercilerle yapılan görüşmeler neticesinde Sanayimizde bulunan hurda araçları kaldırttık, elektrik kablolarının yer altına indirilmesini ve asfaltlama çalışmalarını gerçekleştirilmesini sağladık. Bu konuda yapılan girişimlerimize kayıtsız kalmayan Yetkililere de teşekkürlerimizi iletirim. Sanayimizin etrafının çevrilmesi için gerekli tüm fizibilite çalışmalarını ve görüşmelerini gerçekleştirdik. Ancak ne yazık ki 30 Mart 2014 seçimleri sonrasında sanayi mahalle statüsü alarak ortasından dolmuş güzargahı geçti. Bu sebepten etrafının çevrilmesi imkansız hale geldi. Ancak gelecek dönem projemizde Sanayimizi komple güvenlik kamerasıyla donatarak güvenlik açığını kapatmayı hedefliyoruz. Ayrıca Kamelya ve Otopark sorunlarının da en kısa sürede çözülmesi için gerekli çalışmaları yapacağız.

Esnaflarımızın karşılaşabilecekleri her türlü olumsuz durumda hukuk danışmanlığı hizmeti vereceğiz diye esnaflarımıza söz vermiştik. Bilindiği üzere odamız bünyesinde bir avukat arkadaşımızı işe alarak yaklaşık 1 yıl süre ile odamızda üyelerimizin hukuk danışmanlığını ücretsiz karşıladık. Üyelerimizden gelen talep doğrultusunda da davalarına girebilmesi için Çetin Hukuk Bürosu ile bir protokol yaparak üyelerimizin hem davalarına büyük indirimler ile baktılar hem de ücretsiz hukuk danışmanlığı hizmetinden yararlandılar. Çetin Hukuk Bürosunda 3 avukat arkadaşımız hizmet vermekte. Esnaflarımızın her işleriyle çok rahat bir şekilde zaman ayırıp ilgilenmekteler. Ancak Esnaflarımızdan talep fazla gelir ise de daha fazla hukuk bürosu ile de protokollerimiz devam eder.

Esnaflarımızın kullanmaları için sosyal tesis yaptırma sözümüz vardı. Çok fazla ayrıntıya girmek istemesemde bilindiği üzere geçmiş dönemden kalma odamızın hesapları üzerinde blokeler bulunmakta. Bunlara rağmen 2 kez sosyal tesis olabilecek yerler ile girişimlerimiz oldu ancak netice alamadık. Ama önümüzde ki 4 yıl nazarında her ne olursa olsun bu hayalimizi gerçekleştirerek Esnaf Lokali ve Esnaf Düğün Salonunu hayata geçireceğiz.

Ben değil Biz Anlayışıyla bir yönetim ile odamızı üyelerimizle birlikte yönetmek için her meslek gurubunu ayrı ayrı bir araya getirerek meslek komiteleri oluşturacağımızın sözünü verdik. Bu doğrultuda Oto Galerici, Kuaför, Elektrikçi ve Çiçekci Esnaflarımız ile komite çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Diğer Meslek gruplarıyla da aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Esnaflarımız için bankalarla görüşerek uygun kredi antlaşmaları gerçekleştireceğimizin sözünü esnaflarımıza vermiştik. İng Bank, Türkiye Finans Katılım, Vakıfbank ve Şekerbank ile Esnaflarımızın uygun şartlarda yararlanacağı kredi protokollerine imza attık.

Ahilik ruhunu canlandırarak, Ahilik haftasını esnaflarımız birlikte çeşitli etkinlikler ile kutlayacağımızın sözünü verdik. 4 yılda 4 kez Ahilik haftası kutlamaları gerçekleştirerek Ahilik kültürünün Esnaflarımıza ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar yaptık.

4 Yıl içerisinde de yine esnaflarımızın yararına bir çok projeye imza attık.

  • Toplamda 797 Üyemize Ücretsiz Hijyen Eğitimi ve Belgelerini verdik.
  • 144 Üyemize Ücretsiz Asat Kanalizasyon Bağlantısı Eğitimi vererek Belgelerini teslim ettik
  • Üyelerimizin aidat borçlarından bir kısmını Bankalar tarafından karşılanacağı 2 farklı Protokole imza attık.
  • Satış Arttırmanın Farklı türlerinin ve Satış Tekniklerinin anlatıldığı konferanslar düzenledik.
  • Her yıl kış aylarında Almanca, İngilizce ve Rusça Dillerinde Ücretsiz Kurslar verdik.
  • Üyelerimizi Çanakkale, Bursa, İzmir, İstanbul Afyon ve Konya’ya Fuar ve Kültür gezilerine götürdük.
  • Her Yıl Aşure İkramında bulunduk.
  • Üyelerimize özel indirim sağlayan Kurum ve Kuruluşlar ile Protokoller yaptık.
  • KOSGEB Genç Girişimci Eğitimi verdik.
  • Gezilerimizde Esnaflarımızın bize aktardığı sıkıntıları 9 maddelik rapor haline getirdik ve TBMM’ne götürerek Milletvekillerimize Elden ilettik. Aynı Raporu Cumhurbaşkanımıza, Başbakana, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına, TESK’e ve AESOB’a ilettik.

Verdiğimiz sözler ortada yapılan çalışmalar ortada. Biz esnaflarımıza asla boş vaat vermedik. Her sözümüzü yerine getirdik. Her zaman her şartta Esnaflarımızın yanında omuz omuza durduk. Esnaflarımızın bize vermiş olduğu Görevi layıkıyla yerine getirdik. Ancak bu bizim Çıraklık dönemimizdi. Artık daha iyisini biliyor ve planlıyoruz. Türkiye’de birçok ilki yapmış olabilmenin Gururuyla çıktığımız bu yolda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar Gelecek Dönemde yapacaklarımızın alt yapısı niteliğinde olacaktır.

GELECEK DÖNEMDE DE ODAMIZI BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞI İLE HEP BİRLİKTE YÖNETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

   YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR.

Bundan sonra ki süreçte de, şimdiye kadar ki gerçekleştirmiş olduğumuz bütün çalışmaların üstüne koyarak devam edeceğiz.

Her bölge ve her meslek dalında ki esnaf arkadaşlarımız ile önümüzde ki 4 yıllık çalışmalarımız için stratejik plan hazırlayıp Esnaflarımızın isteği doğrultusunda çalışacağız. Bu Doğrultuda;

  • Turizm Esnaflarımızın yüksek kira, imitasyon vb. sorunlarını yetkili mercilere ileterek çözümünün takipçisi olacağız. 
  • Manavgat Merkez, sokak ve caddelerde Esnaf şenlikleri ve Fuar Organizasyonları düzenleyeceğiz.

Yönetimde yer verdiğimiz Bayan Esnafımız ile ortak akıl oluşturarak Bayanlara yönelik projeleri hayata geçireceğiz.

Yasaların izin verdiği ölçüde odamız üyelerinin birlik beraberliğinin ve kaynaşmasının sağlanması amacıyla sportif aktivitelere katılım için Manavgat Esnaf Odası Spor Kulübünü kuracağız.           

   Esnaflarımız her şeyin farkında, yapılan hizmetin gösterilen ilgi ve alakanın bilincindeler. Hiç şüphem yoktur ki Manavgatın Esnafı 10 ocak 2018 Çarşamba günü ATATÜRK Kültür Merkezinde yapılan çalışmalara sahip çıkacaktır.

 

 

 

Habere Ait Galeri