21 aralık 2015 akşam saat 18:00'da MESO Konferans salonunda düzenlenen tanışma toplantısına Bütün Kursiyerler, Almanca, Rusça, İngilizce Öğretmenleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Osman Öten ve MESO Yönetimi katıldı.

Gece Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Hasan Çelik'in konuşmasıyla başladı.
MESO Başkanı Çelik;
Değerli üyelerimiz; 2014 yılı ocak ayında devir aldığımız MESO yönetimini en iyi şekilde yönetmek ve esnaflarımızın yararına faaliyetler gerçekleştirmek için 2 yıllık periyotta birçok işe imza attık. Gerek truzim bölgesinde olmamız gerekse de her insanın farklı lisanlar ile kendini geliştirmesi gerektiği düşüncemiz ile geçen yıl kış sezonun da başlattığımız yabancı diller kurslarımıza bu yılda esnaflarımızdan gelen talepler doğrultusunda tekrar düzenleme kararı aldık. Geçen yıl Halk Eğitim merkezi ile yaptığımız protokol çerçevesinde bu yıl da aynı şekilde kurslarımızı düzenliyoruz. Müfredatı halk eğitime, bütçesi Manavgat Esnaf Odasına ait olan çalışmamız bu yıl daha kapsamlı ve organize bir durumdadır. 
Biz bu kursu düzenlerken Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerinin en iyi şekilde yabancı dil öğrenebilmeleri için gerekli çalışmaları yaptık. 
Gerek odamızda kurs verilecek bölümler de yaptığımız çalışmalar ile, gerekse üyelerimizin müsait zamanları doğrultusunda ortak zaman diliminde kurs saatlerini düzenlemeye gayret gösterdik. Almanca, İngilizce ve Rusça kursumuz aynı anda odamızda icra edilecektir. 
Halk eğitim merkezinin hazırladığı müfredata göre 120 saatlik bir kurs programımız var. Bu da yaklaşık 13 hafta kursumuzun devam edeceği anlamına geliyor. 2016 yılı Mart ayı içerisinde kursumuz bitmiş, katılımcılar sertifikalarını almış ve orta derecede yabancı dile hakim olarak sezona başlayacaklar. 
Bilindiği üzere sadece esnaflarımız değil yanlarında çalışanlar da bu kurstan yararlanabilmektedirler. Yaklaşık bir ay önceden başladığımız çalışmalarımızda kurs’un yapılacağını esnaflarımıza Basın, Sosyal Medya ve Sms yolu ile duyurduk ve oda personellerimiz gerekli çalışmaları yaptılar. Kurslarımız devam ettiği müddetçe de gördüğümüz eksiklerimizi gidermeye ve daha iyisini yapmaya gayret edeceğiz. 
Yabancı diller kurslarımızın esnaflarımıza büyük ölçüde yararlı olmasını temenni ediyor, 2016 sezonunun Manavgat'ımıza ve Esnaflarımıza hayırlı olmasını niyaz ediyorum.

MESO Başkanı Hasan Çelik'in ardından Kürsüye Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Osman Öten çıktı ve Kursiyerlere 3 aylık Kurs periyodu hakkında bilgi verdi. Müdür Yrd. Osman Öten'in konuşmasından sonra Öğretmenler Kursiyerleri alarak Kurslarını Yapacakları dersliklere götürdüler ve Kursiyerler ve Öğretmenler birbirleri ile tanıştılar.

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) 'nın düzenlemiş olduğu yabancı diller kursları toplamda 112 Esnaf ve Yanlarında Çalışanların kayıt yaptırması ile başladı.

Habere Ait Galeri