Manavgat' ta bulunan TSK Başkanları, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) başkanı Abdullah Sevimçok öncülüğünde basın toplantısı gerçekleştirerek terörü kınadı.

Toplantıya Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, Başkan yardımcısı Adlıhan Dere, Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Çelik, Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akça, Servisçiler Odası Başkanı Mahir Çınar, Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak katıldı.

Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odasında gerçekleşen toplantıda tüm TSK'lar adına konuşan AESOB başkanı Sevimçok şunları dile getirdi;

Burada bulunan Esnaf Odaları Başkanlarımız Manavgat'ta 20 bin Esnafı temsil ediyor. Üzüntülüyüz, içimiz yanıyor, canımız acıyor. Özellikle son 1 ay içerisinde şehit haberleri ülkemizin bir çok yerine geliyor. Manavgat’ımıza da şehit haberi geldi. Manavgat’ta bir şehidimiz var birde çok genç bir kardeşimiz rahmetli oldu. Bundan dolayı esnaflarımız halkımız ciddi bir tedirginlik içerisinde, ciddi bir üzüntü içerisinde. Burada Millet olarak yapmamız gereken Ülkemizi bir iç savaşa doğru sürüklemek isteyen provokatörlere, karanlık güçlere karşı aman vermeden birlik ve beraberliğimizi koruyarak vatanımıza sağduyulu bir şekilde sahip çıkmamız gerekmektedir. Millet olarak halk olarak silahlı güçlerimize, emniyet mensuplarımıza, güvenmemiz gerekiyor. Onların arkasında durmalıyız. Esnaf ve sanatkarlardan ricamız halkı ayaklandırma konusunda ellerinden gelen her türlü taşkınlığı yaparak terörist eylemleri çoğaltan ve ülkemizi parçalamaya çalışarak, vatandaşlarımızı sokağa dökme çabasında olan terör örgütü, provokatörlere karşı daha dikkatli duyarlı ve sağ duyulu olmak zorundayız. Herkes şunu iyi bilmelidir ki bu vatan bizim için kutsaldır. Bu Millet bu vatana uzanan her eli geçmişinde olduğu gibi bugünde kıracaktır. Doğusundan, batısına, Kuzeyinden güneyine kadar Milletimizin birlik ve beraberliğine kast edecek olan her kim olursa olsun esnaf ve sanatkarlar olarak karşısında olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Burada toplum olarak hepimizin milli bir şuurla hareket etmesi, tahrik ve galyana kapılmaması ve sağduyulu davranması gerekmektedir.  Birlik ve beraberlik içerisinde tek bir yumruk olduğumuz müddetçe, Ülkemizi bir iç savaşa sürüklemek niyetinde olanların bu hain emelleri asla gerçekleşmeyecektir. En büyük görev bu toplumunun bel kemiğini oluşturarak ahilik felsefesiyle yoğrulan biz esnaf ve sanatkarlara düşmektedir. Özellikle Türkiye’nin Dünyü’ya açılan penceresi konumunda olan Antalya ve İlçelerinde esnaflık yapanların diğer illerimizdeki esnaf ve sanatkarlardan daha fazla, dikkatli ve duyarlı olması, hiçbir provokasyona katılmaması sağduyulu bir şekilde hareket ederek her zaman her konuda örnek olması gerekmektedir. Şu asla unutulmamalıdır ki otobüslerin taşlanması, dükkanların yakılıp yıkılması, masum insanların hedef alınması asla ve asla meşru görülemez ve gösterilemez. Bu sebeple herkes aklıselim bir şekilde hareket ederek etrafındakileri yatıştırmalı, bilinçli bir şekilde şiddet içeren bir eyleme karışmamalıdır. Aksi halde ortaya çıkacak bir kargaşa ülkemizi geri dönülmez bir durumun içerisine sokarak Milletimizi felakete sürüklenecektir. Son olarak hain terör saldırıları sonucunda şehit düşen askerimize, polisimize bir kez daha Allahtan rahmet acılı ailelerine baş sağlığı diliyor gazilerimize de acil şifalar temenni ediyoruz” dedi.

Habere Ait Galeri